Opening Overweeghuis

Tijdens de opening van het Overweeghuis in Groningen, onder leiding van Evert Sulman, hebben een aantal dansers van Salvation Dance Centre uit Drachten gedanst met als thema ‘I’m a slave’. De choreografie is gemaakt door Elza Postma.
In de choreografie werd ‘de ketting van moderne slavernij’ uitgebeeld. De dansers hadden kettingen om hun nek waar een bord aan hing, met als tekst: ‘I’m a slave’.

De emoties van prostituees worden in deze dans uitgebeeld die ze in het gewone leven niet kunnen laten zien. Om het werk als prostituee te kunnen (blijven) doen schakel je jouw emoties uit, je sluit je hart af en zet een knop om. Je wilt namelijk staande kunnen blijven. Het is makkelijker om te erkennen dat jijzelf voor dit werk gekozen hebt, dan de waarheid onder ogen te zien. Confronteren is te pijnlijk, te heftig. Je eigen wil is afgenomen, je voelt je gemanipuleerd en afgemat. Verslagen ben je, hopeloos en alleen, je kunt de pijn en eenzaamheid met niemand delen.

In de duistere wereld van prostitutie zie je niet dat mensen een slavenketting om hebben, maar geestelijk is deze er wel. Denk aan angst, schuld, schaamte, veroordeling, uitbuiting, pijn en verdriet.
Samen kunnen we een geluid laten horen, zodat de kettingen van moderne slavernij zullen gaan breken!

 

 

Doneren

Wil jij het werk van Break the Chain ondersteunen zodat we meer bewustwording kunnen creëren omtrent dit thema? Dan kun je helpen door een eenmalige of maandelijkse gift.
Dit kan via doneren.

Vrijwilligers gezocht

Wil je mee bouwen aan Break the Chain? Stuur ons een mailtje. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met jou opnemen.